IRDETO слага край на шеринга ??!!??

Нови спътници, пакети, честоти и програми.

IRDETO слага край на шеринга ??!!??

Мнениеот bebezavar на 08 Юли 2010, 11:22

Ерата на кардшеринга отива към своя край. Ексклузивно интервю с компанията ирдето.

Въпрос. В новите сателитни приемници с лицензирана поддръжка на ИРДЕТО, като например World Vision S517 IR се използва Irdeto Secure Silicon. Можете ли да ни кажете какво е това?

Отговор. Технологията Irdeto Secure Silicon позволява да се предотврати най-масовите и следователно най-опасните варианти на пиратството, основани на прихващане на некодирана контролна дума /парола за разкодиране на съдържанието/ по време на предаването му от картата на приемника. Ще разкажа подробно за тези пиратства:

  1. Control Word Redistribution (CWR) Прихващане и разпространение на контролна дума чрез интернет или спътник Контролната дума се копира по време на предаването и от картата в приемника. След което се се разпространява по други приемници използвайки интернет или спътник. Най-срещания бизнес модел при този вид е продажбата на готови и настроени приемници за работа към определен оператор с вградена "абонаментна" платка. Тази платка е включена в цената на приемника, така че повече няма смисъл за контакт с "пиратите".
  2. Smart Card Sharing - Използването на една карта от няколко приемника. Картата получава запитвания от няколко приемника съдържащи се в съобщение ECM (Entitlement Control Messages). Предаването на данните от карта става чрез кабелна или безжична мрежа.

При използване на технологията Secure Silicon Chipset контролната дума се кодира с уникален ключ за приемника при нейното предаване от картата в този приемник. Chipset-ът на всеки приемник има свой собствен и неповтарящ се ключ. Системата за условен достъп при активиране на картата ще предава и ключа на приемника в който е поставена картата след което цялата комуникация между картата и спътника ще се криптира, вече прихващането и разпространяването на контролната дума губи всякакъв смисъл. От този момента на татък тази карта с този ключ ще работи само в този приемник.

Технологията Secure Chipset също позволява да се защити пазара от продажба на нелегални приемници.

Статията е взета и преведена от руски информационен сайт.
bebezavar
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Яну 2010, 13:49

Назад към САТЕЛИТНИ НОВИНИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron